Семінар-практикум зі спортивного туризму

5 березня 2016 року  відбувся "Семінар-практикум для керівників гуртків, суддів обласних змагань зі спортивного туризму для начальників дистанцій, головних секретарів та організаторів районних та шкільних змагань», який проведений на базі Вінницького обласного центру туризму, спорту, краєзнавства та екскурсій, активну участь у роботі семінару взяла методист відділу спортивної та фізкультурно-масової роботи Самолюк Ірина Анатоліївна.
Які дії необхідно виконувати в порядку терміновості при порятунку потерпілого? Як правильно надавати першу долікарську допомогу? Як робити зовнішній масаж серця та штучне дихання? Як підтримати основні життєві функції потерпілого до прибуття медичного працівника та не нашкодити? Як ефективно та швидко організувати допомогу непритомній людині?
На всі ці та багато інших питань відповів Марценюк Ю.В. – тренер по навчанню населення з надання першої допомоги обласної організації Червоного Хреста,   який провів для учасників майстер-клас з послідовності надання першої  долікарської, медичної допомоги при пораненнях, забоях та розтяжках, вивихах  та переломах, електротравмах, опіках, обмороженнях, сонячному тепловому ударі, нещасному випадку на воді, отруєнні чадним газом, хімікатами, ліками, продуктами.
Що таке туристичне спорядження і як ним правильно користуватися? Про це розповів завідуючий відділом спортивного туризму Роздорожнюк Анатолій Володимирович та організатори семінару, які  презентували усім присутнім туристське спорядження: страхувальну систему, основну, допоміжну мотузки, вуса самостраховки, альпіністські карабіни, спускові пристрої, блоки та поетапно показали як його застосовувати.
Звичайно, краще один раз самому побачити, ніж сто разів почути, один раз самому вирушити в похід, ніж слухати про неї від когось. Подорожі-походи навчають більше, ніж будь-що інше. Іноді один день, проведений в інших місцях, дає більше, ніж десять років життя вдома.










Яскравих, цікавих та незабутніх вам походів!

Коментарі