Міський семінар «Методика організації просвітницької діяльності екологічних агітбригад»

25 січня 2017 року у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва імені лялі ратушної відбувся міський семінар для керівників екологічних агітбригад та  педагогів-організаторів на тему «Методика організації просвітницької діяльності екологічних агітбригад».

Проводився семінар для того, щоб активізувати діяльність екологічних агітбригад в напрямку здійснення еколого-просвітницької діяльності серед дітей та учнівської молоді міста; ознайомити з основними принципами діяльності агітбригади та особливостями її організації в загальноосвітніх навчальних закладах.
Організаторами проведення семінару були: заступник директора з виховної роботи ВМПДЮ Наталя Підлісна та завідувач відділом організаційно-масової роботи Оксана Стецюра.
Учасників семінару привітав директор ВМПДЮ Світлана Мусійчук та методист з виховної роботи міського методичного кабінету м. Вінниця Ірина Побережна.
План проведення семінару містив теоретичну і практичну частини. Так, заступник директора з виховної роботи Вінницького міського палацу дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної Наталя Підлісна висвітлила значимість екологічного виховання в системі позакласної та позашкільної освіти України, окреслила пріоритетні напрямками діяльності екологічних агітбригад.
Завідувач відділом організаційно-масової роботи Вінницького міського  палацу дітей та юнацтва імені Лялі  Ратушної Оксана Стецюра ознайомила присутніх із видами та основними напрямками діяльності агітколективів; акцентувала увагу на специфіці роботи в даному жанрі - «агітбригада»,  оскільки, він вимагає до себе особливої уваги, тому що в основі виступу - документальний сценарій, який повинен базуватися на правдивих документальних фактах, що набувають під час виступу художніх форм.
Учасники семінару мали можливість познайомитися з досвідом роботи керівника гуртка «Творча лабораторія»  навчального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 35 Вінницької міської ради» Уркаєвої Ніни Миколаївни, яка  вже протягом тривалого часу працює зі шкільними агітбригадами свого навчального закладу. 

До проведення семінару долучилася методист Вінницької  обласної  станції юних натуралістів Коріна Тамара Мирославівна, яка ознайомила присутніх із  умовами проведення Всеукраїнського конкурсу екологічних агітбригад «Земля – наш спільний дім» та звернула увагу на сучасні вимоги щодо діяльності екологічних агітаційних колективів.






Коментарі