Mіська акція «Молодь проти насилля»

30 березня 2017 року  в рамках діяльності клубу шкільних омбудсменів «Бумеранг» у місті Вінниці була проведена міська правова акція «Молодь проти насильства». Участь у ній прийняли близько 20 чоловік із 13 навчальних заклади міста № 1,3,10,13,14,15,16,19,22,23,30,35,ВТЛ. Діти-правозахисники протягом місяця підбирали інформацію та створювали листівки і брошури «Стоп насилля» в яких висвітлювали інформацію щодо виявлення та попередження насильницьких дій, контактні телефони людей та організацій куди можна звернутися у разі виникнення проблем.

 Омбудсмени розповсюджували  інформаційні матеріали у центрі міста та у своїх школах, розміщуючи їх у правових куточках. При передачі листівок з рук в руки діти розповідали про актуальність проблеми подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства в українському суспільстві.

Дана акція показала, наскільки важливо якомога частіше піднімати такі  соціальні питання, про як всі воліють краще мовчати і не виносити на обговорення. Але це стосується кожного із нас, треба лише подолати страх говорити про проблеми та навчитися попереджувати  негативні прояви. Вінничани та гості міста, досить зацікавлено реагували на інформаційні листівки, які шкільні омбудсмени роздавали. Задавали питання і від омбудсменів отримували повноцінні відповіді на тему насильства і шляхів його подолання.  









Коментарі