Соціально-правовий агіттеатр «Win-Stream» «Щоб райдугу побачить слід пережити дощ…»

21 та 24 квітня 2017 року близько 400 старшокласники міста мали змогу відвідати виступ соціально-правового агіттеатру «Win-Stream»  до складу якого входять шкільні омбудсмени із загальноосвітніх навчальних закладів міста Вінниці. У своїх виступах члени агіттеатру щоразу підіймають болючі та актуальні проблеми нашого суспільства, прагнуть виховати у своїх однолітків   вміння співчувати, бажання турбуватися про когось, перейматися проблемами інших і допомагати  людям, які потрапили у складні життєві ситуації.

У виступі  на тему: «Щоб райдугу побачить слід пережити дощ…» шкільні омбудсмени висвітлили проблему ставлення суспільства до людей, які мають певні  фізичні вади, до людей, яких ми називаємо так обережно «інваліди». Своїм виступом члени агіттеатру ще раз нагадали присутнім, що ці люди - поруч з нами, що вони - частинка нашого суспільства. Що вони, так як ми, живуть, навчаються і працюють, одружуються, народжують дітей, створюють художні колективи, вишивають, малюють, танцюють, здобувають високі результати на спартакіадах. І живуть вони повноцінно, радісно, бо більше, як здорова людина, цінують та шанують кожен прожитий день. І наша з вами задача підтримати їх, не дати у важку хвилину поринути у безодню зневіри, відчаю та самотності.
Представлений виступ не залишив байдужим жодного глядача у залі, адже там, на сцені, розповідалось про їхнього однолітка, звичайну дівчинку, яка внаслідок трагічних обставин стала інвалідом. Разом із нею школярі переживали біль від того, що від неї відвернулися друзі, що вона стала відірвана від життя, біль від розуміння того – чому це сталося саме з нею. І разом із нею відчували радість від того, що поряд з’явилася людина, яка зуміла підтримати, зрозуміти та вказала на нову ціль у житті.

Куратор агіттеатру Бондарева Майя Андріївна та шкільні омбудсмени висловлюють щирі слова вдячності за підтримку директору Вінницького міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями "Гармонія” Раїсі Панасюк.







Коментарі