Відкрите засідання клубу шкільних омбудсменів «Бумеранг»

25.04.2017 року члени правового клубу шкільних омбудсменів «Бумеранг» провели відкрите засідання на тему: «Як зберегти власну індивідуальність?». Учасниками засідання стало близько 150 школярів із загальноосвітніх навчальних закладів міста, а саме: ЗШ № 2,4,8,10,14,16,19,20,22,23,31.
Основні завдання, які ставили перед собою організатори зустрічі - це сприяння  соціальному розвитку підлітка як окремої особистості та становлення позитивного «Я образу» молоді, налаштування на побудову чіткої особистісної «Я-позиції».
В ході засідання школярі розглядали та розмежовували такі поняття як «індивід», «індивідуальність», «особистість», «людина». Спілкуючись, ділячись думками та поглядами учні визначали що ми розуміємо під масовою культурою, з яких компонентів складається процес соціалізації, та як зберегти у соціумі власну індивідуальність.
 До загального обговорення висвітлених питань долучилася Ірина Бондаренко практичний психолог КЗ ВМПДЮ ім. Л. Ратушної, а також розповідала учням, що ж це таке «Власна ідентичність» і в чому вона проявляється.

По завершенню учасники засідання дійшли висновку, що всі ми відрізняємось один від одного, у нас різні типи характеру, різні захоплення та погляди, що кожна людина – індивідуальність, яку ніхто не має права ображати, чи зневажати. А збереження власної індивідуальності у сучасному суспільстві - це найголовніше до чого має прагнути особистість, щоб не стати безликою копією когось іншого.








Коментарі