Центр національно-патріотичного виховання

Сьогодні, 13 жовтня напередодні Дня українського козацтва, Дня захисника України та християнського свята Покрови у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва розпочав свою роботу Центр національно-патріотичного виховання.
Протягом цілого дня школярі міста мали можливість відвідати тематичні локації , що розташувались на центральній площі перед Палацом.

Діти мали можливість відвідати виставкові експозиції Вінницького обласного краєзнавчого музею «Державотворчі перетворення на Вінниччині», де всі побачили наш краї від давніх часів до сьогодення, «З етнографічної колекції ВОКМ», тут школярі змогли доторкнутися до української минувщини, традицій. Виставкова експозиція «З історії Вінниці»  показала відвідувачам історію рідного міста.
З величезним захопленням  діти переглядали показові виступи гуртка «Рукопашний бій» Вінницького міського палацу дітей та юнацтва та Бойового Гопака.
Надзвичайно цікаво пройшов майстер-клас з кераміки та гончарства, який презентував педагог Палацу Діденко М.В. Діти могли не лише спостерігати на те як виробляють справжні глечики чи глиняні миски, а й спробувати свої сили у цій ролі.
Спробувати себе у ролі рятувальника, приміряти справжнє спорядження школярі змогли на локації, що представили педагоги та студенти Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця).
Родзинкою заходу стала презентація військової техніки, яку люб’язно погодились продемонстрували офіцери військової частини 3008. Діти мали змогу поспілкуватися з військовими, сфотографуватися не тільки на фоні військових машин, але й побувати в їх середині, відчути себе водієм справжнього БТР.
Ну а старшокласники нашого міста були запрошені на панельну дискусію «Патріотизм – це данина моді чи життєва необхідність» На зустріч були запрошені неймовірно цікаві та авторитетні особистості. А це і відомий історик, директор Центру історії Вінниці Олександр Федоришен, це і кандидат історичних наук Вінницького державного педагогічного університету ім.. М. Коцюбинського Анатолій Войнаровський, це і вчитель історії, заступник директора з виховної роботи КЗ «Загальноосвітня школа I-IIIступенів №18 Вінницької міської ради» Ірина Матковська, це і офіцер групи по роботі з особовим складом В\Ч 3008 Василь Бортник та офіцер цієї ж частини Дмитро Надвориний. Зустріч видалась надзвичайно «живою», адже таке поняття як патріотизм учасники дискусії змогли розглянути у різних аспектах. Приємно, що це не був монолог спікерів, а діалог з присутніми. Лідери учнівських врядувань, активісти шкільного життя активно долучались до розмови.
Центр національно-патріотичного виховання стартував! Центр, який об’єднає дітей, молодь і дорослих навколо спільної мети: стати справжнім патріотом, громадянином своєї держави - України. Ми щиро запрошуємо усіх маленький і великих патріотів до співпраці. Разом ми зробимо нашу Україну ще кращою, ще могутнішою, ще сучаснішою.





































Коментарі